French toast by an australian

Cette recette a été faite par Eliot, un jeune australien que j’ai reçu à ma table et hébergé gratuitement pendant une semaine. Il a souhaité me faire découvrir son petit déjeuner préféré.

This recipe is made by Eliot. It is a young australian who ate to my table during one week. He show me what is the best breakfast for him.    

 Pour 2 personnes – For 2 people :

  • 1 pain de mie entier – white sandwich loaf,
  • 2 oeufs – 2 eggs,
  • une boite de myrtille de 200 gr – 200 grams blueberry,
  • une boite de framboise de 200 gr – 200 grams raspberry,
  • une banane – one banana,
  • Sirop d’érable – maple syrup,
  • sucre glace – icing sugar,
  • de l’huile – oil.

Préparation :  10 à 15 mn

  • Couper le pain de mie la veille,
  • Casser les oeufs dans une assiette, puis tremper le pain de chaque côté,

  • Mettre de l’huile dans la poêle, puis frire le pain de chaque côté,

  • Disposer les pains sur un essuie-tout,
  • Couper la banane en rondelle,

  • Disposer les morceaux de bananes, les framboises et les myrtilles sur les tranches de pain,
  • Puis verser le sirop d’érable sur le tout,
  • Disposer le sucre glace. Régalez – vous !

 Slices of bread are dipped in a beaten egg mixture. The slices of egg-coated bread are then placed on a frying pan or griddle prepared with a coat of butter or oil, and cooked until both sides are browned and the egg has cooked through. For the best results, the bread is sliced and let dried overnight. The bread is dried so that it sucks up more of the egg mixture, not less.

The cooked slices can be served with toppings, including jam, butter, peanut butter, honey, Marmite, Vegemite, maple syrup, golden syrup, fruit syrup, molasses, apple sauce, beans, beef, lard, whipped cream, fruit, tomato ketchup (when sugar is not used), chocolate, sugar, yogurt, powdered sugar, marmalade, bacon, treacle, cheese (often with ham), ice cream, gravy or various nuts such as pecans. Heating the oil or butter with chopped garlic, chillies or onions is effective to add flavor.

Crédit : Lola Akinmade Åkerström

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